Кращі рецепти від читачів. На сцені кабачки

«Я не стану читати вам довгу й нудну лекцію про користь кабачків, – говорить Валентина Царенко, ще одна переможниця конкурсу «ЧГ». – Бо це може викликати зворотну реакцію. Скажу коротко: літо – пора овочів та фруктів, тому треба запасатися вітамінами в організмі на всю зиму й весну. До того ж, кабачки – смажені, тушковані, варені – це ще й просто смачно».

Цього тижня, шановні кулінари, будемо готувати лечо «Експрес» та пиріг з кабачків від Валентини.

Пиріг із кабачків від Валентини

Що потрібно?

1 кг кабачків, 4 яйця, 1 склянка борошна, сіль, чорний мелений перець; помідори, петрушка.

Готуємо пиріг з кабачків

Почистити й натерти на великій тертці кабачки. Сік віджати. Додати яйця, борошно, сіль і перець. На сковорідці середніх розмірів смажимо млинці. Їх повинно бути 7-8. Поки вони охолоджуються, готуємо «крем». Часник вичавлюємо через часничницю та додаємо майонез. Тонким шаром наносимо «крем» на млинець і викладаємо на нього декілька тоненьких скибок помідора. Накриваємо наступним млинцем. Знову змащуємо і прикрашаємо помідорами.

Один пиріг має складатися з 3-4 млинців. Верхній млинець змащуємо «кремом», прикрашаємо скибочками помідора та листям петрушки.

Лечо «Експрес»

Що потрібно?

500 г кабачків, 1 середня цибулина, 2 середніх помідори, зелень (петрушка, кріп), чверть склянки рису, чверть склянки олії, півсклянки гарячої води, сіль, червоний перець за смаком.

Готуємо лечо «Експрес»

Кабачки почистити та порізати кубиками. Нарізати й помідори – теж кубиками. Покришити цибулину, петрушку і кріп. Додати рис, олію, воду, перець та сіль. Усе це перемішуємо та відправляємо в духовку, виклавши на деко. Періодично помішуємо. Це лечо смакує як теплим, так і холодним. Смачного!

Останні записи в блогах