Кращі рецепти від читачів. Подарунок з італійським присмаком

«Моя бабуся – дуже гарна господиня, привітна та чуйна людина, – пише онука Ніни Яківни, Вікторія. – Хотілося б її порадувати і зробити такий незвичайний подарунок, щоб рецепт моєї бабусі надрукували в її улюбленій газеті. У Ніни Яківни велика колекція рецептів, але найулюбленіша страва – піца! Хоча це традиційна італійська страва, але моя бабуся почала готувати її і в нашій родині». Можливо, саме цю італійську страву з хрусткою скоринкою та апетитною начинкою будуть смакувати гості Ніни Яківни. Отже, бути піці Ніни Луцько на кухні «ЧГ»!

Що потрібно?

0,5 л води, 1 ст. л. солі (без верхівки), 1 ст. л. цукру, 30 г дріжджів,  100 г соняшникової олії.

Начинка: 3 помідори, 200 г твердого сиру, 100 жарених грибів, 200 г яловичого фаршу, майонез.

Готуємо домашню піцу

Закип’ятити воду з цукром, сіллю, соняшниковою олією. Дати їй трохи охолонути, а вже в теплій суміші розвести дріжджі. Потім замісити некруте тісто й залишити на 15 хв.

У цей час підготувати начинку, змазати форму олією, викласти тісто на форму, а згори – начинку наступним чином: помідори – кільцями, фарш, гриби, майонез. Зверху притрусити все це твердим сиром.

Ставимо в розігріту духовку (180 градусів) на 25 хв.

Бон апетит!

Анекдот у тему. Тільки у нас замовлена піца приїжджає швидше, ніж викликана швидка допомога.

Порада

При приготуванні піци форма не має принципового значення, головне, щоб тісто було тонким і хрустким. Для цього піч повинна бути дуже добре підігріта, навіть розпечена. Таким чином піца готується дуже швидко, тісто добре пропікається, а начинка зберігає свій смак та аромат.

До речі

Сир – без нього ми навряд чи зможемо уявити традиційну піцу. Та він не є обов’язковим компонентом. Найкраще підходять сири твердих сортів – їх легше терти. Помідори і томатні пасти теж не завжди кладуться в начинку. Піца, приготовлена без них, називається «Б’янка». Так само піца не обов’язково повинна бути з «відкритою» начинкою. Її готують і «закритою». Така піца називається «кальцоне». При її приготуванні круглий пласт тіста, покритий начинкою, складають навпіл, защипують краї і запікають. Буває також і «десертна піца», в основному з фруктовою начинкою.

Останні записи в блогах