Кращі рецепти від читачів. «Скляний тортик» на літо

Рецепт десерту з такою оригінальною назвою надіслала нам Людмила Костіна. Розпочинається літній сезон. Для тих, хто господарює на кухні, це означає перехід на свіжі овочі та фрукти. Тож наша читачка і вирішила прислати свій варіант літнього фруктового десерту.  За свій фоторецепт вона отримає від редакції гонорар.

Якщо ж і у вашому кухонному записнику знайдеться щось цікавеньке, ви теж можете потрапити на шпальти «ЧГ» та отримати винагороду. Тож поспішайте!

Молода матуся, Людмила полюбляє дивувати кулінарними цікавинками свого синочка та всіх рідних. Криворожанка радить цей тортик усім ласунам, хто жити не може без солодкого, а от готувати його та морочитися з довгими рецептами не хоче. Простий і невибагливий тортик нагадує форму з красивими кольоровими скельцями, тож ним можна при нагоді вразити і гостей, які збираються до вас з візитом. Особливо актуальним цей рецепт буде влітку, коли вдома завжди знайдуться фрукти.

Що потрібно?

Бісквіт – 300 г (його можна купити готовим або самому приготувати).

Сметана – 500 г.

Цукор – 1 склянка.

Желатин – 3 ст. л.

Кольорове желе – 3 уп.

Полуниці.

Банан.

Малина або інші фрукти за смаком.

Готуємо «Скляний тортик»

За день до приготування торта готуємо желе, крок за кроком слідуючи інструкціям на упаковці. Тільки води додаємо вдвічі менше, ніж цього вимагає інструкція. Ставимо охолоджуватися в холодильник. Печемо бісквіт, якщо не використовуватимемо готовий.

Наступного дня желе нарізаємо кубиками так, аби воно нагадувало биті скельця.

Бісквітні коржі рвемо на дрібні шматочки або нарізаємо кубиками. Один корж залишаємо цілим, він стане основою нашого десерту. Саме його треба просочити сиропом.

Потім желатин заливаємо половиною склянки води на 30 хвилин. У цей час сметану збиваємо з цукром. Через півгодини желатин ставимо на вогонь та підігріваємо до повного розчинення, тільки тут важливо не доводити до кипіння! Вводимо желатин у сметану тоненьким струмочком, постійно помішуючи.

Застеляємо глибоку посудину харчовою плівкою, на дно викладаємо нарізані на половинки ягоди полуниці та інші подрібнені фрукти. Заливаємо сумішшю желатину та сметани, додаємо в неї шматочки желе та бісквіта, обережно перемішуємо й накриваємо коржем-основою. Це все відправляємо на 2 години до холодильника, а краще – залишаємо тортик там до ранку.

Діставши тортик з холодильника, обережно перевертаємо його та знімаємо посудину.

Смачного!

Останні записи в блогах