Кращі рецепти від читачів. «Грибна галявина»

Цю дівчину «ЧГ» знає давно, адже вона свого часу дописувала в газету. Сьогодні Оля – героїня конкурсу на кращий рецепт. Студентка філологічного факультету педагогічного інституту КНУ прислала до редакції рецепт улюбленого салату. Цього літа дівчина спробувала себе в ролі вожатої в літньому таборі. Спершу до своєї місії ставилася з острахом, але повернулася додому з валізою емоцій. Тут Ольгу теж врятувала фірмова посмішка.

Сподіваємося, що рецепт вам сподобається і «Грибна галявина» з’явиться на вашому столі, приготована, звичайно, в гарному настрої.

Що потрібно?

Печериці мариновані – 1 банка, картопля – 2 шт., яйця – 2 шт., куряче філе – 200 г, сир твердий – 150 г, цибуля зелена – 1 пучок, петрушка – 1 пучок, кріп – 1 пучок, листя салату, майонез, соняшникова олія для змащування миски.

Готуємо «Грибну галявину»

М’ясо, картоплю і яйця зварити. Глибоку миску змастити олією. На дно викласти гриби капелюшками вниз. Зверху – дрібно нарізану зелень (зелену цибулю, петрушку і кріп). Змастити майонезом. Наступний шар – натерта на крупній тертці картопля. Знову змащуємо майонезом. Потім натерті на дрібній тертці яйця, дрібно нарізане м’ясо. Знову пускаємо в хід майонез. На великій тертці потерти сир і змастити майонезом. На 1 годину салат треба поставити в холодильник.

Після того, як дістанемо з холодильника, «Грибну галявину» треба накрити листям салату. Зверху кладемо пласку таріль. Перевертаємо миску так, щоб гриби були згори.

Таріль із салатом поставити в холодильник ще на 3 години. «Грибна галявина» готова. Смачного!

* * *

Нагадаємо, що за свій смачний салат Оля Миза отримає від «ЧГ» гонорар. А всім іншим читачам радимо не тільки готувати кулінарні шедеври, але й не забувати залишити з ним фото на пам’ять. Адже це і є основною умовою нашого конкурсу.

Останні записи в блогах