Кращі рецепти від читачів: "Солодка вишенька"

Готувати Ксенія полюбляє, особливо страви української кухні. Перекладач за фахом і покликанням душі, любить доторкнутися до культур інших країн, однак найбільше цінує своє, українське.

Наша дописувачка назвала свій десерт «Солодка вишенька», але коли сезон вишень відійде, можна бути пофантазувати і замість них покласти  щось інше. Сподіваємося, читачам «ЧГ» десерт від пані Ксенії прийдеться до смаку. 

Що потрібно?

Тісто:

300 г борошна

150 г маргарину

2 жовтки

50 г цукру

2-3 столові ложки сметани

2-3 столові ложки сухарів

Начинка:

500 г вишень

Цукор за смаком

ванілін

Білкова піна:

2 білки

50 г цукрової пудри

лимонний сік – по можливості

Готуємо «Солодку вишеньку»

Відділяємо жовтки від білків. Перші підуть в тісто, а от з других будемо робити піну.  Маргарин посічіть з борошном. У цю масу додаємо   цукор і жовтки, а також сметану. Замішуємо  тісто. Розкачайте корж. Він повинен бути тоненьким, приблизно 3 мм завтовшки. Змащуємо жиром тортівницю  і розправляємо на ній корж, загибаючи краєчки. Далі тісто проколюємо в декількох місцях виделкою, посипаємо сухарями.

Видаляємо кісточки з вишень. Викладаємо їх на тісто. За порадою Ксенії, вишні краще трішки віджати або перед викладанням потримати у друшляку, щоб стік зайвий сік. Зверху посипаємо наш пиріг цукром та ваніліном. Якщо любите дуже солодке, цукру треба брати десь 500 гр. А для любителів помірно солодкого – вдвічі менше, та орієнтуватися краще на смак. Посипаємо вишеньки також і ваніліном.

Нарешті відправляємо тортівницю в гарячу духовку на півгодини.

Готуємо піну: збиваємо білки з цукровою пудрою. Якщо є лимон, можна додати трошки лимонного соку, аби піна швидше і краще застигла. Потім заливаємо вишні збитою піною і знову ставимо пиріг у духову шафу, на цей раз приблизно на 4 хвилини, доки піна не стане бежевою або золотистою.

Смачного!

Останні записи в блогах